Organizacja przyjęcia w hotelowej restauracji – co warto wiedzieć przed rezerwacją?

Coraz chętnie decydujemy się na to, aby imprezy rodzinne przeprowadzić w restauracjach czy salach hotelowych – dzięki temu nie musimy przejmować się gotowaniem i przygotowaniem miejsca dla gości. Z pewnością drugim argumentem, poza oszczędnością czasu, są niskie i konkurencyjne ceny, oferowane przez restauratorów i managerów hoteli. Co warto wiedzieć przed dokonaniem rezerwacji? Jak znaleźć idealne miejsce?

Na co zwracać uwagę podczas wybierania lokalu?

Poszukiwania lokalu odpowiedniego do organizacji naszych urodzin, niewielkiego wesela czy rocznicy ślubu nie będą łatwe. Obecnie w średnich i dużych miastach co chwilę powstają nowe lokale, kuszące nas eleganckimi wnętrzami, wykwintną kuchnią oraz niskimi cenami. Istotna jest lokalizacja – bankiety w Warszawie organizowane są coraz częściej poza ścisłym centrum. Organizatorom zależy na tym, aby goście nie musieli stać w korkach i aby na miejscu było dość miejsca do parkowania. To jednak nie jedyne wymogi. Usytuowanie miejsca na zabawę poza ścisłym centrum miasta to także szansa na odetchnięcie czystszym powietrzem, szczególnie kiedy hotel czy restauracja dysponuje ogrodem. Ciekawym rozwiązaniem może być także znalezienie interesującego hotelu blisko jeziora, zalewu czy lasu – bliskość przyrody z pewnością zachwyci biesiadników. Istotne jest także to, jakimi salami dysponuje wybrana przez nas lokalizacja. Zazwyczaj w przypadku wesel szukana jest sala zdolna pomieścić 100 gości lub więcej. Kiedy organizujemy rocznice czy urodziny wystarczy sala na 20-30 osób – wtedy najczęściej manager udostępnia sale kameralne.

Co z kosztami?

Wiele osób obawia się, że wesele w hotelu w Warszawie opróżni ich kieszeń. Ceny faktycznie często są bardzo wysokie, to jednak nie musi nas zniechęcać. Poza centrum miasta znajdziemy eleganckie restauracje, które z pewnością spełnią nasze oczekiwania.